PLAY! ; PLAY! Zine

Fallout Shelter zaradio već 5,1 milion dolara (u samo dve nedelje)

SuperData, kompanija koja sprovodi istraživanja nad mobilnim sadržajima i digitalnim gejmingom, objavila je da je Bethesda napravila preko 5,1 milion dolara prihoda na Fallout Shelter video igri nakon što se ona pojavila na App Store prodavnici pre tačno dve nedelje. Kažu, glavni razlog dobrog uspeha je monetizacija koja ne ometa igrača i ne čini da nešto mora da kupi, već da to zaista želi, kao i mogućnost da se naslov igra bez aktivne interne konekcije. Ovo je dovelo do toga da igra dobije respekt kod igrača koji je izuzetno važan u free-2-play okruženju i samim tim obezbedi sebi velike prihode.

Ono što je posebno zanimljivo je da Fallout Shelter trenutno postoji samo za iOS ali ne i za Android koji bi trebalo da se pojavi do kraja ovog meseca. Iako su Android korisnici slabije platiše od onih koji imaju Apple telefon, njihova količina svakako će doneti Bethesdi još potencijalnih platiša. SuperData je objavio i da su igrači na iOS obavili preko 70 miliona partija u igri na dnevnom nivou!

Igra je osvežena novim dodatkom pre nedelju dana kada je ubačen “mod za fotografije” – način da podelite izgled svog skloništa sa drugima.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!