PLAY! ; PLAY! Zine

Steam Early Access: Victor Vran

Zamislite sledeću situaciju. Izašli ste u klub sa drugarima i odjednom se pojavljuje ona. Najlepša devojka koju ste ikad videli. Ostavljate ortake i odlazite da se upoznate sa devojkom. Vraćate se brže nego što ste otišli i na pitanje drugara šta se desilo kažete: “ Čoveče, zove se Živadinka!”

Well, Victor Vran nije devojka, a  sasvim sigurno nije ni lep, počevši od imena pa nadalje. Stvarno treba da vas mnogo boli uvo za detalje pa da svojoj igri (ujedno i glavnom liku) date ovako loše, da ne kažem smešno ime. U osnovi ovo je akcioni RPG po uzoru na Diablo, Torchlight, Van Helsinga itd itd… Vodite svog junaka po fiktivnoj zemlji kojoj je uzor očigledno današnja Rumunija. Ime dotične provincije je sve što ćete saznati o priči u ovoj fazi igre jer početni quest, gde se upoznajete sa vladarkom Zagore ( pobogu !? ), vas upoznaje sa činjenicom da je ovo Early acces i da nećemo spoilovati priču. Što se vas tiče, izvolite mapu i možete da idete tu i tamo da vežbate masakriranje nedužnih monstera dok čekate punu verziju igre. U punoj verziji nas valjda očekuje priča, muzika, naracija i slične lepote.

ss_5994bf97c00c60620268bb713f02c2c8d525e8a9

Pored single player kampanje dostupan je i co-op mod za 2 i 4 igrača što može biti zanimljivo. Nažalost, imali smo priliku da probamo samo single player.  Akciju pratite iz ptičije perspektive uz mogućnost rotiranja kamere. Krećete se WASD kombinacijom uz mogućnosti skoka i dodža koje izvodite pomoću space i shift tastera. Borba je klasični click-click doživljaj sa dodatkom prečica na tastaturi i prilično je fluidna. Neprijatelji su raznovrsni i po snazi i po veličini, s tim da je disbalans prilično veliki. Dok ćete obične skeletone i paukove prilično lako potamaniti i u većim količinama, malo ozbiljniji neprijatelji vam mogu zadati glavobolju, dok je finalni boss u ovom stadijumu igre prilično neprijatno iskustvo. I pri tom se zove Adrian The Fallen (jel postoji zlatna malina za imena u gaming industriji?).

ss_9c8152d7aa6140cd48dc900192fa689a3e738ac1

Osim borbe, bitan deo igre je i setting vašeg dragog Viktora. Na svakom nivou otključavate nove slotove za opremu koju možete da koristite, a koju dobijate kao loot ili kupujete od lokalnih dilera u glavnom gradu. Pored slota za odelo, imate slotove za napitke, oružje i destiny karte. Ove karte su prilično bitne, jer u zavisnosti od tipa karte, dobijate različite bonuse. Samo od vašeg stila igre zavisi da li ćete nositi +5% crit ili 200% money kartu ili neku treću. Od tipa oružja koje koristite zavisi koji su vam napadi dostupni na prečicama, ali sve se svodi na jedan AoE napad i jedan CC (crowd control ) napad. Pored health bara imate i Overdrive bar koji se postepeno puni tokom borbe sa neprijateljima i koji vam daje specijalne sposobnosti kao što su specijalni napadi ili healing magije.

ss_5ba8f1488900d90e0ced92822b430053291309df

Lokacije su prosečno dizajnirane, ali su šarene pa ne predstavljaju sumorno iskustvo. Njuškanje okolo je svedeno na minimum, tako da je fokus na hack’n’slash elementu igre. Bugova ima za izvoz ali to je valjda posledica rane faze igre i nadamo se da će biti ispeglani do finalne verzije. Ako ništa drugo, igra ne zapinje i radi i na vremešnijim mašinama. Na kraju, preporuka je da ne kupujete ovo još uvek.  Sačekajte da izađe full verzija pa odlučite. Do tada, nadamo se da će razvojni tim da napiše priču, da plate muziku i ispeglaju bugove.

 

Autor: Borislav Lalović

Victor Vran

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!