PLAY! ; PLAY! Zine

Hearthstone i Destiny zaradili milijardu dolara u prva tri meseca 2015

Konglomerat Activision-Blizzard prijavio je da su igre Hearthstone i Destiny kombinovano zaradile milijardu dolara u periodu od januar-mart tekuće godine što je više nego duplo u odnosu na 450 miliona koliko je ova kompanija zaradila u istom periodu 2014.

Paralelno sa tim stiže i informacija da je baza igrača ove dve igre 50 miliona ljudi, a da se igrači u proseku loguju tri sata u Destiny koji bi trebalo da u septembru dobije “najveći apdejt do sada” koji će se navodno zvati The Taken King. Pored navedenih franšiza Call of Duty beleži porast prodaji što je i logično s obzirom na dobar prijem Call of Duty Advanced Warfare, a nasuprot tome World of Warcraft je izgubio više od tri miliona pretplatnika. Diablo III: Reaper of Souls je konačno ušao u open beta fazu testiranja u Kini, a već je prodat u preko miliona primeraka u ovoj azijskoj zemlji.

Kao poslednja perjanica Activision-Blizzard kape, MOBA Heroes of the Storm imala je preko 11 miliona logovanja otkako je počela zatvorena beta u januaru, broj koji će se zasigurno značajno porasti kad počne open beta faza u narednim mesecima.

Activision-Blizzard ima mnogo bolji početak godine u odnosu na 2014. ali ne možemo, a da ne primetimo da se igra Destiny pokriva zajedničkom statistikom sa igrom Hearthstone.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!