PLAY! ; PLAY! Zine

Gamescom 2015 prvi utisci: XCom 2

Imali smo priliku da na 2K Games štandu bacimo pogled na XCom 2.  Baš kao i XCom (1), igra poseduje jasno definisanu podelu između napredovanja i tehnološkog razvoja kao i taktiziranja, strategije i gameplaya. Programeri ovoga puta nisu bili spremni da sa nama podele strateški deo igre, ali po onome što smo imali prilike da vidimo do sada, sve izgleda jako slično kao u prethodniku, što svakako nije loše.

Dvadeset godina nakon dešavanja u prvom delu igre, glavni lik je ponovo tu i nakon uspešno izvađenog vanzemaljskog čipa iznova preuzima ulogu komandanta, ovoga puta u svemirskom brodu vanzemaljaca koji je uhvaćen i pretvoren u mobilnu bazu operacija.

Dalje se sve odvija po dobro poznatom principu – bazu posmatrate sa strane u “poprečnom preseku” i ulazeći u različite delove baze možete da postavljate strategiju, angažujete nove jedinice, prebacujete resurse sa istraživanja na inženjerstvo, sa vojnika na tajne agente i tome slično.

Dronovi su veliki dodatak koji donosi posebnu dimenziju u borbama ali oko toga ćemo morati da sačekamo i isprobamo betu.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!