PLAY! ; PLAY! Zine

YouTube više nije povezan sa Google+

Da Google+ projektu ne ide dobro, znamo već neko vreme. Finalna potvrda bila je i to što se o Google+ nije govorilo na skoro održanoj Google IO konferenciji. Pre nekoliko dana, Google+ je izgubio pravo da barata vašim fotografijama i taj posao je prebačen na Google Photos i Picassa softver.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg su ljudi otvorili Google+ profile i krenuli da ih koriste bio je YouTube. Sada i ovaj sistem “okreće leđa” plusu i već od danas korisnici više _neće_ morati da koriste Google+ kako bi na Youtube kačili svoje video materijale ali i komentarisali tuđe, lajkovali ih i tome slično. Svi koji to i dalje žele da rade naravno ne moraju da prestanu, makar dok Google ne ugasi G+. Ujedno, okačeni komentari na G+ neće se automatski pojaviti na YT i obrnuto.

Važna napomena je za sve koji bi da što pre “razvežu” svoje Google+ profile i YouTube – NEMOJTE to raditi u ovom trenutku jer će to dovesti od brisanja svih video sadržaja sa kanala. Google će vremenom objaviti kada je sigurno da učinite takav potez. Promena se odnosi na nove korisnike.

Evidentno je da polako ulazimo u finalnu fazu gašenja Google+, ali pošto je sistem toliko integrisan u sve druge, biće pitanje videti koliko će se brzo dogoditi “pročišćenje”.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!