PLAY! ; PLAY! Zine

Uvezanost Xbox One i Windows 10 – Strimujte igre sa XOne na W10

Samo nekoliko dana (desetak) nas deli od lansiranja Windows 10, novog operativnog sistema iz Microsoft familije, a već dugo znamo da će Xbox One i Windows 10 posedovati specijalni vid integracije. Upravo jedan od tih, streamovanje igara sa Xbox One na Windows 10 PC ili tablet, omogućen je od danas! Streamovanje više nije “preview” i sada se može koristiti u “punom sjaju” i na PC računaru. Na Xbox One konzoli idite na Settings, Preferences, Allow Game streaming to other devices i potom instalirajte najnoviju verziju Xbox aplikacije za Windows 10 PC ili tablet.

Potom u toj aplikaciji idite na Connect – Add a device iz menija, povežite Xbox 360 ili Xbox One kontroler na svoj PC, iz opcije “Recently Played” odaberite Xbox One igru i kliknit ena “Play from Console”. I to je to.

Takođe, unapređena je i Xbox aplikacija za PC i Tablete pa sada poseduje grupnu chat opciju, “My Games” koji prikuplja sve igre koje imate na računaru (bez obzira da li su Xbox ili PC i da li su iz Windows Store ili nisu) i pravi njihovu listu, nešto poput Steama.

Unapređen je i Home ekran a promene je doživeo i Profil, potom deljenje sadržaja sa prijatlejima, Xbox avatari i mnogo toga drugog.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!