PLAY! ; PLAY! Zine

Chariot je prva igra za … sijalice?!

Philips, jedna od dobro poznatih kompanija u svetu kućne tehnike i Frima Studio, kanadski tim koji razvija video igre (a tvorac je naslova Chariot), objavili su zajedno da su uspešno integrisali Philips Hue sistem kućne rasvete sa igrom Chariot. Na taj način ova video igra dobija potpuno novu dimenziju kroz interakciju sa osvetljenjem u kući u skladu sa događajima u igri i to sve u realnom vremenu.

Iako sve možda zvuči kao nešto “sa druge planete”, zapravo nije. Po sličnom sistemu po kojem je Philips televizor sa “zadnjim” osvetljenjem (ne “pozadinskim”) menjao boju u skladu sa dominantnom bojom na ekranu, slično radi i Hue sa Chariot igrom – LED svetiljke u domu menjaju boju u skladu sa tonalitetom nivoa na kojem se nalazite ali i sa interakcijom okruženja – ukoliko vas protivnici napadnu, Hue svetli crveno, ukoliko se lečite, svetli zeleno i tako dalje.

Interesantan dodatak povećanoj interaktivnosti u domu, u svakom slučaju, iako je primena u ovom trenutku dosta bazična i verovatno ne toliko zanimljiva čak i za vlasnike Hue sistema i Chariot igre.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!