PLAY! ; PLAY! Zine

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Uskoro ćemo imati prilike da igramo poslednju i nizu igara iz fenomenalnog Metal Gear Solid serijala pod nazivom The Phantom Pain.

Metal Gear Solid se oduvek bazirao na delikatnom balansu između prikrivanja, prikupljanja informacija i akcionih segmenata i to se naravno nije promenilo. Nažalost samo smo imali prilike da gledamo demonstratora kako igra igru, nismo uspeli još uvek da je „propustimo kroz šake“ ali je ono što smo videli zagolicalo maštu.

041911

Radnja Metal Gear Solid 5 je smeštena u 1985. godinu što dodaje malo specifičnu draž jer ćete izvršavati na primer i misije u Avganistanu protiv u tom momentu još uvek sovjetskih vojnika. Osnova za sve misije je motherbase – baza koju možete istraživati i unapređivati i odakle vršite odabir misije, opreme koju ćete poneti, ali i vremena kada vam najviše odgovara da krenete u borbu jer je za neke misije možda bolje krenuti danju, za neke noću, a za neke je samo bitno da prilagotite taktiku dobu dana. Pored motherbasea se sada pojavljuju i remote bases koje su zapravo ispostave za PvP borbu, nešto što do sada nismo videli u Metal Gear Solid serijalu. Takođe različite stvari koje nalazite u misiji možete slati nazad u bazu putem transpotnih balona i tako dobijati resurse i slično. Interesantno je da na taj način možete naići i na štene DD koje vam kasnije može postati verni pomagač, kao i devojku Quiet koju možete posle angažovati za snajperske zadatke.

041913

U samoj misiji je stealth i dalje jedan od ključnih faktora. Na rapolaganju su vam različite vrste prevoznih sredstava – počev od konja pa do bagija i drugih vozila. Takođe iz Konamija naglašavaju da se misije random generišu pa će tako uvek raspored stražara biti drugačiji, mogu se pojavljivati različiti vremenski uslovi poput oluja i slično koji mogu zagorčati život igraču.

Metal Gear Solid 5 – The Phantom Pain će izaći 1. septembra za PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 i za PC. Ukoliko želite u međuvremenu da se malo prisetite serijala preporučujemo da ponovite gradivo iz Ground Zeroes koji zapravo predstavlja prolog ovog nastavka i priča će se nastaviti tačno od tog momenta.

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!