PLAY! ; PLAY! Zine

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: Assassin’s Creed Syndicate

Nova Assassin’s Creed igra je uvek povod za slavlje za mnogobrojne ljubitelje serijala, a najnoviji naslov pod nazivom Syndicate obećava da će ispuniti vrlo visoka očekivanja.

Assassin’s Creed je ovoga puta smešten u London 1868. godine u kome praktično dobrim delom vladaju različite bande i kriminalci. Vaš cilj je da oko sebe okupite lojalne članove i osnujete svoju bandu, a onda se deo po deo grada razračunate s konkurencijom i uspostavite neki pravedniji sistem. Kao što se da videti iz priloženog akcenat je sada na tome da imate i pomagače i da zajedno sa njima, ponekad u velikim tučama, pokušavate da ostvarite kontrolu nad gradom.

Demo koji smo odigrali počinje tako što je prvo neophodno upasti u sedište suparničke bande i osloboditi svoje partnere u zločinu. Tu je naravno stealth kao bitna stavka igre, a sada može biti i pojačan mogućnošu da se penjete na krovove zgrade putem užeta koje vaš lik, Džejkob, ispaljuje iz ruke. Sada je moguće i forsirati penjanje lika ili spuštanje ukoliko je to ono što želite u tom trenutku da uradite. Naravno i oružja su napredovala pa sada na raspolaganju imate i pištolj (iako je mnogo lepše koristiti blisku borbu), ali i druge opcije kao što su otrovne strelice. Nakon oslobađanja kolega usledila je potera za vođom protivničke bande za koju smo iskoristili kočije. Vožnja kočije je potpuno novi element, pogotovu što ih voze i protivnici pa se sve može pretvoriti u pravu trku sa sve guranjem i udaranjem. Kada smo konačno stigli u centar grada otpočela je masovna tuča dve bande u kojoj treba koristiti svoje saigrače kako ne biste morali sve sami da radite. Ali je takođe i zabavno kada protivnika završite pucnjem iz pištolja, a naravno nakon pobede zauzimate deo teritorije koju je kontrolisala protivnička banda.

Assassin’s Creed Syndicate će se pojaviti 23. oktobra za Xbox One i Playstation 4, dok ćemo na PC verziju morati sačekati još malo. Zanimljivo je da ćete u finalnoj verziji imati dva glavna lika – pored Džejkoba će tu biti i njegova sestra bliznakinja Evi.

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!