PLAY! ; PLAY! Zine

E3 2015: Fallout 4 predstavljen na Bethesdinoj E3 konferenciji

Fallout 4 stiže na PlayStation 4, Xbox One i PC 10. novembra ove godine.

Imali smo priliku da vidimo detaljnu prezentaciju igre na Bethesdinoj E3 konferenciji. Gameplay demo koji je prikazan je započeo sa kreacijom karaktera. Bićete u prilici da igrate kao muški ili ženski lik. U toku pravljenja lika, dovoljno je da daberite deo lica i oblikujete ga, a ovaj proces je prilično elegantno izgledao u toku demonstracije, za razliku od standardnih slajdera koji se obično koriste kod kreiranja delova lica.

Početak igre je smešten pre apokalipse. Vi i vaša žena (ili vaš muž ako ste odabrali ženskog lika) se nalazite u retro-inspirisanoj kući, zajedno sa vašim robotom batlerom – Codsworth. Posetio vas je predstavnik Vault-Tec i zatražio da potpiše obrazac za registraciju koji će vam garantovati mesto u Vault-u. U tom trenutku nastaje panika, dolaze izveštaji da se dogodilo nuklearno bombardovanje u Njujorku, a nedugo zatim bomba pada i na vašu lokaciju.

Gameplay nas zatim vodi 200 godina nakon ovog događaja. Vi ste jedini preživeli iz Vault-a 111. Nakon traganja uspevate da pronađete svog robota batlera, a pridružuje vam se i pas na koga ste naišli. Još jedan time-skip nas vodi do momenta kada igrač pronalazi Pip Boy-a koji postaje njegov.

U toku igre ćete biti u mogućnosti da izgradite i sopstveno naselje. Ovo će biti opcioni deo igre. Naselje vremenom razvijate a njemu se pridružuje sve veći broj ljudi. Tu je i opasnost da će ga neko napasti, pa ćete morati da se pozabavite i odbranom. Pored izgradnje naselja, naravno postoje i druge stvari koje možete modifikovati. U igri će se nalaziti preko 50 različitih osnovnih oružja i više od 700 modifikacija za njih.

Fallout 4 pokreće nova generacoija Bethesda Softworks Creation endžina, sa najnaprednijim tehničkim mogućnostima. Razvojni tim obećava najdetaljniji i najambiciozniji svet koji su do sada napravili, smešten u post-apokaliptični Boston.

Čitavu prezentaciju Fallout 4 sa Bethesda konferencije možete pogledati ispod:

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!