PLAY! ; PLAY! Zine

Capcom najavio Resident Evil Zero HD Remaster za početak sledeće godine

Jedan od najvećih japanskih izdavača video igara Capcom, u poslednje vreme se sve više se okreće remasterima svojih starih naslova a sledeći u nizu koji je najavljen je Resident Evil Zero HD Remaster.

Ova igra je originalno izašla za Nintendo GameCube 2002-e i sve do sada je ostala ekskluzivan naslov za taj sistem. Resident Evil fanovi koji su propustili ovaj prequel će konačno biti u prilici da ga odigraju početkom sledeće godine kada je najavljen izlazak na tržište. Igra će u HD Remaster izdanju biti dostupna za aktuelne platforme PC, PS4 i Xbox One, kao i za old-gen konzole PS3 i Xbox 360.

Radnja Resident Evil Zero se odigrava pre prve RE igre. Glavni protagonisti su Rebecca Chambers i Billy Coen a jedna od ključnih mehanika igre je mogućnost prebacivanja kontrole između ova dva lika u svakom trenutku.

Capcom polako ali sigurno remasteruje skoro sve igre iz ovog popularnog survival horor a kasnije akcionog serijala. Nedavno su i zvanično objavili da su im remasteri jedna od ključnih strategija za naredni period. Resident Evil HD sa početka ove godine je prodat u preko milion primeraka a prema podacima koji stižu iz Capcoma, igra je postavila i rekord za prodaju u prvom danu za jedan digitalni naslov na Playstation prodavnici.

Više informacija kao i trejler za Resident Evil Zero HD Remaster očekujemo na predstojećem E3 sajmu u junu.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!