PLAY! ; PLAY! Zine

Resident Evil serijal dobro otvorio godinu za Capcom

1 (2)Capcom je prilično solidno otpočeo 2015-u godinu kada se radi o posle RE6 pomalo posrnulom Resident Evil serijalu. Dobra vest za kompaniju je prodaja koju beleži Resident Evil HD remaster, koji je od kako se pojavio u januaru prodat u preko milion primeraka.

Glavne zasluge za dobar učinak ovog HD remake-a remasterovane GameCube verzije originalene igre (dakle remake remake-a!), prema rečima ljudi iz Capcoma pre svega ima dobar odziv publike i generalno dobra “promocija” u vidu zadovoljnih igrača koji svoje utiske dele na forumima i društvenim mrežama.

Još jedna RE igra koja je naišla na dobar odziv publike i kritike je i Resident Evil Revelations 2. Iako je još uvek rano da se govori o učinku na tržištu, igra je poput Resident Evil HD remastera na vrlo dobrom glasu, pa se čini da će i ona biti komercijalno dobar potez Capcom-a.

Revelations 2 je inače dobio i prvi besplatni update. Radi se o četiri nova kostima za Raid mode – Gina sada ima dva potpuno druga lika u okviru njenog profila – Lady Hunk i Rachel. Njene statistike se prenose i na ova dva lika. Tu je još i Mutant Pedro skin za Pedra, kao i potpuno bizarni demonski  plišani medvedić Lottie koji spada pod Ciphera (kao kostim).

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!