PLAY! ; PLAY! Zine

PlayStation 4 probio cifru od 20 miliona prodatih primeraka

Sony nije propustio priliku da se na GDC-u pohvali sa rezultatima prodaje PlayStaion 4 konzole. Što je i potpuno očekivano, kada se uzme u obzir da su uspeli da dostignu značajan milestone – konzola je probila cifru od 20 milion prodatih primeraka.

Andrew House, prvi čovek Sony Computer Entertainment divizije je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima sa PS4 do sada: “Veopma smo zahvalni na podršci fanova široma sveta i drago nam je da su gejmeri prepoznali PS4 kao najbolje mesto za igru”, rekao je House.

Od kako je počela trenutno aktuelna konzolna generacija, Sony iz meseca u mesec beleži bolje rezultate od Microsofta, njihovog glavnog konkurenta. Poslednji zvanični podaci o prodaju Xbox One konzole su sa kraja decembra prošle godine, kada je Microsoft objavio da su uspeli da probiju brojku od 10 miliona prodatih primeraka. Uzimajući u obzir da je Sony samo nešto više od dva meseca kasnije izašao sa duplo većom brojkom, jasno je da PlayStaion 4 trenutno ima već ozbiljnu prednost u konzolnoj trci.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!