PLAY! ; PLAY! Zine

Hideo Kojima napušta Konami

Hideo Kojima, idejni tvorac i čovek za koga se vezuje apsolutno sve što ima veze sa Metal Gear serijalom, napustiće Konami nakon što MGS5: Phantom Pain bude objavljen prvog septembra ove godine.

Ova vest je pravo niotkuda prodrmala celu game industriju. Izgleda da se radilo o sukobu između Kojima Productions i Konamija o kome se ništa nije znalo, niti govorilo, sve dok fanovi nisu počeli da primećuju da je čuveno “A Hideo Kojima game” uklonjeno sa svih propagandnih materijala, društvenih mreža, oficijelnog sajta i svega ostalog što ima veze s aMetal Gear Solid 5 Phantom Pain. Vrlo brzo nakon toga, otkriveno je i da je Kojimino ime uklonjeno sa spisaka izvršnih direktora kompanije na nedavno objavljenim finansijsim rezultatima poslovanja. Dokazi su nastavili da se gomilaju, uključujući i Kojima Productions LA studijo koji je preimenovan u Konami Los Angeles Studio, zvanični Kojima Productions sajt sada vodi na Konamijev, a zvanični Kojima Productions twitter nalog je objedinjen sa  Metal Gear Solid twitterom.

Konami se nakon svih ovih događaja javnosti obratio sa vrlo šturim saopštenjem, u kome se navodi da će Hideo Kojima nastaviti rad na Metal Gear Solid 5: Phantom Pain naslovu sve do njegovog izlaska septembra ove godine. Nakon toga, Hideo Kojima gotovo izvesno napušta kompaniju. Iako to nije jasno naglašeno, vrlo se jasno može naslutiti iz datog konteksta.

Još jedna stvar koju je Konami saopštio je i to da će oni nastaviti sa Metal Gear serijalom i da su trenutno u procesu pravljenja novog tima koji će raditi na narednoj Metal Gear igri.

Sve u svemu, ono što je do nedavno zvučalo potpuno nestvarno, a to je Metal Gear igra bez Kojime, izgleda da će postati realnost. Takođe, Kojima uvek izjavi da mu je Metal Gear igra na kojoj trenutno radi i poslednja. Ovoga puta će to po svemu sudeći zaista i biti tako. Nadamo se da će makar imati priliku da završe Phantom Pain onako kako su i zamislili.

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!