PLAY! ; PLAY! Zine

E3 2015: Otkriven novi Doom, stiže na proleće 2016

Bethesda i id Software su zvanično otkrili novu Doom igru na E3 konferenciji. Doom stiže na PlayStation 4, Xbox One i PC na proleće sledeće godine.

Producent igre Marty Stratton iz id Software je prezentovao prvi gameplay iz igre. Imali smo priliku da vidimo mračno okruženje UAC  postrojenja na Marsu u kome igrač ima samo jedan cilj – ubiti što više demona. Lokacija iz drugog gameplay klipa je još prikladnija – pakao. Što se tiče samog gameplaya, on se drži standardnih Doom principa – brzo kretanje, demoni, krv i zaštitni znak serijala – “big f***ing guns”.

Igra je rađena u idTech 6 endžinu. Osim singleplayera, tu je naravno i multiplayer. Radi se o vrlo brzom arena-style napucavanju u maniru starih FPS-ova. Očekujte modove kao što su clan arena, domination i freeze tag.

Bethesda je takođe najavili i Doom SnapMap. Radi se o in-game alatu koji će omogućavati igračima da vrlo jednostavno prave mape u igri. Iz Bethesde navode kako se radi o veoma jednostavnom map makeru za korišćenje ali koji sa druge strane nudi i izuzetno napredne mogućnosti. Mape koje korisnici budu napravili će odmah biti dostupne za online igranje. Ovo če biti i deo nove platforme koja se zove Bethesda.net. Radi se o servis koji će obuhvatati sve igre ovog izdavača i pružati najnovije vesti, modove i drugi sadržaj za njihove naslove.

Pogledajte zvanični gameplay trejler:

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!