PLAY! ; PLAY! Zine

EA planira novu veliku franšizu u stilu GTA, Assassin’s Creed i drugih AAA naslova

Iako već duži niz godina Electronic Arts važi za jednog od najvećih izdavača video igara na svetu, iz ove kompanije žale što nisu prisutni među kako oni kažu “gigantskim akcionim igrama” nalik Grand Theft Auto, Assassin’s Creed ili Batman serijalaima.

Patrick Soderlund, prvi čovek EA Studios je izjavio da ako bi se pogledao najveći segment game industrije koji je on označio kao “akcione igre”, prisustvo EA-a nije veliko. Upravo zato, iz ove kompanije planiraju da se uskoro ozbiljnije uključe u podelu “najvećeg kolača” u industriji.

U njihovim namerama svakako može da im pomogne i to što EA sada polaže prava na razvoj Star Wars licenciranih igara. Osim predstojećeg Battlefront naslova, puno se očekuje i od Star Wars projekta na kome je poznato da radi developer Visceral Games, koji je radio na Dead Space i Battlefield Hardline naslovima. Osim njih, na velikoj Star Wars ili jednostavno velikoj AAA igri, najverovatnije radi i novoformirani Motive studio čija je šefica Jade Raymond, bivša Ubisoftova producentkinja kojoj se pripisuju velike zasluge za uspeh Assassin’s Creed serijala.

Ostaje nam da vidimo o kom projektu se radi i da li EA zaista priprema AAA igru koja će moći da konkuriše najvećim akcionim naslovima današnjice.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!