PLAY! ; PLAY! Zine

Konami odustaje od svih AAA konzolnih igara osim PES-a?

Sve više i više glasina kruže internetom da legendarni japanski izdavač Konami obustavlja rad na velikim konzolnim naslvima i preusmerava biznis strategiju na polje mobilnih igara.

Julien Merceron, prvi čovek zadužen za Fox Engine je nedavno napustio kompaniju, što je dodatno podstaklo novinare da istražuju šta se to zapravo dešava u Konamiju. Sada se pojavljuju izvori koji tvrde i da kompanija osim Pro Evolution Soccer serijala, polako ali sigurno obustavlja rad na drugim velikim konzolnim naslovima.

Da li ovo znači da nastavke za legendarne Konamijeve frašize poput Metal Gear Solid i Silen Hill nećemo videti? Nakon problema sa Hideo Kojimom, poslednji Silent Hill naslov na kome je i on radio je otkazan, a poznato je i to da je Kojima još uvek u Konamiju samo da bi ispratio i podržao lansiranje Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain i da je njegov tim Kojima Productions već rasformiran.

Još uvek se čeka zvanična potvrda Konamija o budućim planovima kompanije. Poslednje što je rečeno od strane predsedika Hideki Hayakawe još u maju je da će Konami nastaviti da neguje sve svoje IP-eve.

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!