PLAY! ; PLAY! Zine

GamesCom na PLAY! sajtu – najava i prvi utisci

GamesCom se u Kelnu održava od 2009 godine a mi smo ponovo na licu mesta. Ovoga puta, očekujemo puno. Konzole nove generacije već su dovoljno zrele da mogu da prihvate neke od velikih naslova, dečije bolesti su prevaziđene i dobar pravac u kojem će se odvijati nemački sajam postavljen je pre dva meseca u Los Anđelesu, na E3 sajmu.

RESIZE_GC2015_DSC_0016_result

Ono što smo primetili ove godine jeste da je YouTube-Stream komuna u punom jeku i da nemci koriste svaki mogući uređaj koji im je dostupan kako bi snimali i komentarisali video dokumentom dešavanja na kelnskom sajmu. Koliko će ovaj balon trajati ostaje da se vidi.

Međutim, veliki problem zadesio je GamesCom a za koji se znalo još tokom prošlogodišnjeg. Organizatori su iz nekog razloga odlučili da sajam pomere nedelju dana unapred i postave ga u prvu nedelju avgusta. To se poklopilo sa pomeranjem E3 jednu nedelju kasnije, tako da je izdavačima ostavljeno jako malo prostora da se pripreme sa jednog za drugi sajam. Da će to ostaviti traga znalo se još kada su neki veliki, poput Sonija, objavili kako će smanjiti svoje prisustvo na GamesComu ove godine. Organizatori sajma brže bolje su objavili kako naredne godine neće biti ovakvih iznenađenja i sajam će biti održan u svoje standardno vreme, sredinom meseca, ali šteta je za ovaj već učinjena. U čemu se ogleda?

RESIZE_GC2015_DSC_0122_result

Pre svega, GamesCom je oduvek bio sajam koji se održavao u četiri glavne hale – 6, 7, 8 i 9. Ovoga puta, stvari su se promenile pa je hala 8 skoro u potpunosti prazna i popunjava je isključivo Wargaming uz Nvidiju i Intel. Takođe, biznis deo u kojem se održava najveći broj prezentacija “iza zatvorenih vrata” oduvek se protezao u dve velike hale – 4 i 5. Ovoga puta, dostupan je samo u hali 4, dok je hala 5 rezervisana za “zabavni deo” sa prodavnicama, paintballom i slično. Jedan manji deo biznis štandova prebačen je u hale 2 i 3.

Pratite nas, uskoro slede izveštaji sa konferencija kao i ekskluzivne reportaže sa prezentacija za novinare iza zatvorenih vrata.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!