PLAY! ; PLAY! Zine

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: Tom Clancy’s The Division

Imali smo prilike da se danas oprobamo u nekoliko Ubisoftovih igara a prva na dnevnom redu je bila Tom Clancy’s The Division.

The Division je inicijalno zamišljen kao pucačina iz trećeg lica u otvorenom svetu koja ima elemente istraživanja i preživljavanja. Priča je da je izbila velika epidemija smrtonosnog virusa koja je izazvala kolaps svih država i institucija i vi ste deo ekipe koja treba da pokuša da vrati neku vrstu poretka u svetu. Na ovogodišnjem E3 je prikazano kako će izgledati gameplay u takozvanim Dark zones, odnosno lokacijama na koje timovi igrača ulaze na sopstveni rizik, lokacijama koje su najviše pogođene epidemijom virusa, i u kojima se susreću s drugim timovima igrača ali i različitim drugim neprijateljima. Najčešći cilj ulaska u Dark zone je pronalaženje arifakta koji mogu biti bitni za dalji razvoj priče, ali treba imati u vidu da njih i drugi traže, praktično je ovo najbitniji PvP deo igre The Division.

3

Iako smo deo ove igre videli tokom Ubisoft konferencije bilo je mnogo interesantno uzeti džojped u ruke i oprobati se u realnoj borbi. Podeljeni smo u timove od po tri člana, pri čemu je svaki tim imao uniformne članove – opšteg specijalca, snajperistu i demolition eksperta. Cilj je bio da uđemo u Dark zone koji predstavlja izolovani deo Menhetna, nađemo određene informacije, pozovemo helikopter za izvlačenje i uspemo da odbranimo lokaciju za sletanje dok isti ne dođe. Jedina poteškoća je bila što su isti zadatak imali i drugi timovi sa istog štanda. The Division se baš značajno oslanja na timski rad, pa tako treba lečiti svoje saigrače, ukoliko saigrača upucaju morate doći do njega i vratiti ga u borbu inače će posle nekog vremena umreti, a sam uspeh najviše zavisi od dobre organizacije tima kako da se pokriju svi potencijalni pristupni putevi neprijatelja i kada treba uskočiti da se pomogne saigraču pre nego što nastrada.

1Igru smo probali na Xbox One konzoli, i iako lično nisam preveliki fan pucačina na konzolama mora se priznati da The Division ima veliku perspektivu baš iz razloga što ključ uspeha isključivo leži u timskom radu. Za sada je bitno naglasiti i da je zvaničan datum izlaska 8. mart 2016. godine i da će se pojaviti za PC, kao i Xbox One i Playstation 4.

Pogledajte par high-res fotki koje je pripremio Ubisoft:

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!