PLAY! ; PLAY! Zine

I Guillermo Del Toro žali za Silent Hills

Nisu samo fanovi ti koji ne mogu da prežale prekid razvoja nove Silent Hill igre koju je najavljivao P.T. demo. I Guillermo Del Toro koji je sarađivao sa legendom iz sveta igara Hideom Kojimom na ovom projektu, osvrnuo se kratko na Konamijevu odluku da obustavi rad na Silent Hills.

64553563Naime, poznati filmski reditelj razočaran je ponašanjem japanske kompanije prema njima i igri, a  Hideo Kojima, Norman Reedus i on su bili zatečeni odlukom koju je nazvao taktikom spaljene zemlje. Popularnost koju je PT stekao za kratko vreme pokazala je, po njegovima rečima, ogromnu zainteresovanost za Silent Hills i smatra da je Konami napravio veliku grešku. Gospodin Del Toro osvrnuo se, takođe, na peticiju igrača kojom apeluju na Konami da nastavi sa radom na igri sa preko 140 hiljada potpisa i koju će potpisati sa nadom da “ima neko da čuje igrače”.

S druge strane, iz Konamija ne stižu nikakve izjave vezane za Kojima-Konami situaciju već se mogu čuti izjave koje nagoveštavaju da će se ova kompanija polako prešaltati na tržište igara za mobilne uređaje. Šteta, zaista.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!