PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo razmišljao o Android operativnom sistemu za njihovu sledeću konzolu

nintendologo

UPDATE: Nintendo je potvrdio da se radi o glasinama

Originalna vest:

Prema poslednjim izveštajima do kojih je su došle japanske novine Nikkei, Nintendo razmatra mogućnost da njihova sledeća konzola koja trenutno ima kodni naziv NX, bude bazirana na Android operativnom sistemu.

Kako stvari trenutno stoje, ova informacija nije potvrđena i spominje se kao nešto što Nintendo trenutno razmatra kao jednu od opcija za NX. Prelazak na neki od popularnih operativnih sistema bi bio suštinska promena za Nintendo koji je u svojoj dosadašnjoj dugoj istoriji rada na hardveru i softveru, za svoje konzole koristio isključivo operativne sisteme koje su sami razvijali.

Nintendo poslednjih godina ima velikih problema da privuče third party izdavače. Njihova trenutno aktuelna konzola Wii U je gotovo u potpunosti izgubila podršku velikih izdavača game industrije. Prelazak na Android operativni sistem bi Nintendu otvorio mogućnost da razvoj igara za njihov budući sistem bude znatno lakši za developere, kao i širok spektar trenutno dostupnog softvera za ovaj operativni sistem.

Ostaje nam da vidimo da li će se Nintendo zaista i odlučiti za ovaj korak. Iz ove kompanije su inače potvrdili da na predstojećem E3 sajmu neće biti reči o budućoj NX konzoli.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!