PLAY! ; PLAY! Zine

Ouya na sve načine pokušava da se izvuče iz finansijske krize

Ouya, kompanija koja proizvodi istoimenu mikro-konzolu očigledno se nalazi u finansijskim problemima imajući u vidu da se sve češće čuju špekulacije o potrazi za kupcem koji će izvući Ouyu iz dugova.

Ulje na vatru dodala je pojava kopije imejla CEO kompanije Džuli Urman koja naglašava da je potrebno što pre naći finansijera kako bi se kompanija izvukla iz velikih dugova u koje je zapala. Ona veruje da Ouya ima budućnost pošto sadrži preko 1.000 aplikacija i ima podršku od 40.000 developera, a da je njihova baza sadržaja za Android TV veća od baze koju ima kompanija Amazon. Pre tri meseca, Ouya je dobila podršku od kineske kompanije Alibaba u vidu investicije vredne 10 miliona dolara, a valja napomenuti da je Ouya lansirana pre dve godine posle uspešne Kickstarter kampanje 2012. kojom je skupljeno osam miliona dolara.

Nakon inicijalnog interesovanja publike, Ouya ne uspeva da napravi pravi potez u komercijalnom smislu. Kompanija je imala nekoliko neuspešnih epizoda, uključujući i pokušaje integracije sa Smart TV i set-top box proizvođačima.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!